Hvem er ansvarlig for elinstallationer i et hjem

Hvem er ansvarlig for elinstallationer i et hjem

Du er ansvarlig for elinstallationerne i dit hjem

Det betyder at du er ansvarlig for at sikre, at strømmen og elinstallationerne i dit hjem er sikre, og at den bruges korrekt og frem for alt – på en sikker måde.

Det gælder alle, der bor i et hjem med en elinstallationer, og det er ligegyldigt, hvor du bor, eller hvordan du bor.

Du er ansvarlig for at sikre, at strømmen i dit hjem er sikker, og at den bruges korrekt og frem for alt – på en sikker måde. Det gælder alle, der bor i et hjem med en elektrisk installation, og det er ligegyldigt, hvor du bor, eller hvordan du bor. Nogle regler gælder for alle, men der er også regler, der kun gælder for dig, der ejer dit hjem.

Du er ansvarlig for:

  • Kontroller dine apparater for sikkerhed. Knækkede kabler og stik skal udskiftes med det samme. Du er også ansvarlig for at sikre, at de bruges korrekt. En hårtørrer i fryseren for at optø hurtigere er et eksempel på forkert brug.
  • Brug det elektriske system på en sikker måde. Elektriske stikkontakter, kontakter og el tavler er nogle af de ting, der er en del af et elektrisk system, og at du er ansvarlig for at bruge dem sikkert. (Hvis du ejer dit hjem, er du også forpligtet til at holde elinstallationerne sikte gennem inspektion og vedligeholdelse.)
  • Alt elektrisk arbejde udføres korrekt. Du har lov til at gøre nogle ting på egen hånd, men til det meste el-arbejde kræver autorisation. Ansæt altid et elektrikerfirma med det rigtige autorisationer og uddannelse.


Sådan tjekker du dine apparater og sikrer dit hjem

Sidder ledningerne fast? Træk i det og mærk efter! En ledning bør ikke løsne sig selv, hvis du trækker hårdt.
Er ledningen intakt? Der må ikke være synlige skader på huset eller på kontakterne.

Gamle elektriske apparater?

Tjek dem mere omhyggeligt end dem, der er lidt nyere. Gamle elektriske kabler kan blive porøse og få apparatet til at leve.
Sørg for, at de ikke klemmes i en dør eller et vindue.

For lange kabler?

Hvis de bliver rullet sammen, kan de blive varme. Brug rimeligt lange kabler, og hvis du bruger en kabelrulle, er det altid bedre at rulle det hele ud.
Afstand mellem lamper og gardiner eller andre tekstiler? Stoffet må ikke komme i kontakt med lampen, det kan begynde at brænde.
Støv bag køleskab og fryser? Støvsug mindst en gang om året, gerne oftere. Det kan ellers være brandfare.
Hvis dine apparater har ødelagte kabler eller stik, skal du reparere dem med det samme. Du må ikke bruge usikre produkter i et elektrisk system.

Har du brug for en elektriker København, Kontakt os, så booker vi en tid, normalt inden for et par dage. 

Elektriker Lyngby og Amagers elektriker Amager , er også nogle lokale elektriker som du kan tage kontakt til!

Tjek boligen før du handler

Overvejer du at købe bolig/hus? Så anbefaler vi, at du får foretaget et el-tjek. Ekstra meget, hvis huset er ældre. Få anlægget kontrolleret af en autoriseret elektriker, så du ved, at det er sikkert.

Dit ansvar gælder for hvilke apparater og produkter, der er tilsluttet stikkontakterne. For eksempel er det ikke tilladt at blot begynde at oplade en elbil ved at trække et forlængerkabel gennem vinduet.

Udlejer er forpligtet til at holde det elektriske system sikkert, og du som lejer er forpligtet til at sikre, at systemet bruges på en sikker måde. Husk, at der kan kræves særlige tilladelser til installation af opvaskemaskine, vaskemaskine, tørretumbler eller andre produkter. Vi anbefaler, at du får en autoriseret elektriker til at udføre denne form for el-installation for at undgå farer. Gælder også ved montering af stikkontakt og afbryder

Anne Nielsen

Anne Nielsen

Skriver om håndværkrelaterede emne på Lej Håndværker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *